Toggle menu

Električne meritve

Delovne izkušnje, napredna tehnologija in sodobna oprema nam omogočajo, da so vse električne meritve opravljene hitro in natančno. Če ste prenovili vaše stanovanje ali poslovni objekt, bo potrebno opraviti elektro meritve.


Električne meritve – meritve električnih inštalacij

Zakon o varnosti in zdravju pri delu (ZVZD-1, Uradni list RS, št. 43/2011, ki določa dolžnosti in pravice delodajalcev in delavcev v zvezi z varnostjo pri delu, zahteva, da morajo biti električne naprave in inštalacije neoporečne in vzdrževanje po predpisih. V raznoliki ponudbi podjetja Elektro Pečaver so naslednje storitve: telekomunikacije in telefonija, projektiranje električnih inštalacij, električna napeljava, prenova in vzdrževanje elektroinštalacij in tehnično varovanje, poleg tega pa izvajamo tudi meritve elektroinštalacij oziroma električne meritve na vseh objektih. Elektro meritve vključujejo meritve inštalacij, osvetlitev, pregled inštalacij, testiranje naprav in strojev, preizkuse varnostne razsvetljave itd.


Kdaj izvajati električne meritve?

Električne meritve je smiselno in nujno izvesti v naslednjih primerih:

  • po končani novogradnji ali adaptaciji objekta
  • ob rednih pregledih delovne opreme in strojev
  • ob rednih pregledih elektroinštalacij
  • preden priključite nove električne inštalacije ali stroje
  • kadar spremenite elektro inštalacije
  • po večjem vzdrževanju, remontu elektroinštalacij


Elektro oziroma električne meritve so nujne za zagotavljanje ustrezne kakovosti elektroinštalacij. Pred prvo priključitvijo naj bi bile sicer vse stvari takšne, kot je treba, a vsi se dobro zavedamo, da ni vedno tako. Tudi pred prvo priključitvijo je nujno izvesti meritve električnih inštalacij oziroma elektroinštalacij, saj vedno obstaja možnost napake pri napeljavi ali v materialu. V podjetju Elektro Pečaver opravimo vse potrebne električne meritve in izdamo potrebne dokumente (enopolno shemo razdelilnikov in stikalnih blokov, shemo energetskega napajanja, tehnično dokumentacijo PID).


Električne meritve po remontu ali spremembi

Po vsakem remontu ali kakršnikoli spremembi je treba opraviti električne meritve, saj parametri in potrdila, opravljeni za prvotne inštalacije oziroma naprave, ne veljajo več. Kadarkoli na vaši električni napeljavi karkoli spremenite, dodate, nadgradite itd., morajo nujno biti opravljene ponovne meritve električnih inštalacij. Tako si boste zagotovili varnost in uspešno delo.

Pogovorite se z nami

prepričani smo, da bomo našli ugodno rešitev

© 1992 - 2018 Elektro Pečaver d.o.o. Vse pravice pridržane. Izdelava spletnega mesta. Optimizacija.

KNX partner