Toggle menu

Cena in paketi pametnih inštalacij

Cena pametnih inštalacij in paketi?

Ne želimo vas zavajati s cenami in različnimi paketi opreme saj je vsaka pametna hiša individualni projekt, kar pomeni da tudi dve hiši nimata vgrajene popolnoma iste opreme kaj šele isto število komponent sistema oz. naprav. 

Cena pametne hiše je odvisna od sklopa vgrajene KNX opreme. Za izdelavo ponudbene za pametne inštalacije je najprej potrebno definirati želje uporabnika. S pomočjo vprašalnika bomo definirali porabnike oz. naprave, ki bi jih želeli upravljati na primer: razsvetljava, senčila, ogrevanje in hlajenje, varnost in nadzor, upravljanje s pametnim telefonom ali tablico. O našem načinu dela si lahko preberite v naslednji povezavi:

celovito z  NAMI DO PAMETNE HIŠE 

 

Vgrajene naprave in komponente KNX sistema

Sistemske naprave in komponente so potrebne za temeljno delovanje sistema. Sistem je sestavljen iz napajanja, enote za generiranje napetosti na vodilu, priključitvene spojke (LC-line coupler) na vodilu, segmentov in vmesnikov za povezovanje programskih naprav.

 

Prikaz sistemskih naprav in komponent

Napajalna enota KNX logični modul USB interface Line coupler IP router
       

Senzorji

To so izhodiščne točke za vsak ukrep, kjer so se zbrali podatki; pošljejo ga po bus-vodilu kot podatkovni telegram. To je lahko podatek o sobni temperaturi, gibanju, meritvi vetra ali tipki.

KNX-stikala Senzor gibanja Sobni termostat  Binarni vhod  Vremenske postaje
         

Izhodni kanali

Dobijo podatke, ki se nato pretvorijo v dejanja. To lahko vključuje kontrole žaluzij, zatemnitev luči ali krmiljenje ogrevanja in klimatske naprave.

Izhodni kanali Zatemnjevanje  Gretje Regulator za žaluzije    KNX DALI sistem
         

Vizualizacija

V zasebnem stanovanju ali majhni pisarni je lahko vizualizacija kot del nove naprave ali naknadno opremljanje s KNX-inštalacijo. Vizualizacija pretvarja pametne telefone in tablice v daljinske upravljalnike za izvrševanje funkcij. Krmiljenje luči in temperature,priklic različnih scenarijev ali vizualizacija porabe električne energije so le nekatere od možnosti, ki jih nudi vizualizacija.

KNX IP-vrata Displej vizualizacije Aplikacija vizualizacije
     

Pogovorite se z nami

prepričani smo, da bomo našli ugodno rešitev

© 1992 - 2019 Elektro Pečaver d.o.o. Vse pravice pridržane. Izdelava spletnega mesta. Optimizacija.

KNX partner