- livingSMART by Elektro Pečaver

Pametno oblikovanje doma v 5. korakih

Sodobne tehnološke rešitve, prilagojene vašemu življenjskemu slogu.

Dom je neverjetno oseben prostor in želimo, da bi naše stranke rade uporabljale tehnologijo, ki jo namestimo. Integratorji za avtomatizacijo pametne hiše sodelujemo tako z lastniki, kot arhitekti, notranjimi oblikovalci in razvijalci. Naši paketi pametnih domov so zasnovani tako, da se brez težav prilegajo v domove vseh konfiguracij, vendar se zavedamo, da nekatere želje zahtevajo bolj prilagojen pristop. Za tovrstne želje je na voljo naša izkušena ekipa za projekte po meri, ki oblikuje in namesti rešitev s pametno tehnologijo, ki se popolnoma prilega vašemu sanjskemu domu.

1.IDEJNA ZASNOVA PROJEKTA

Pri idejni zasnovi projekta vas z individualnim pristopom usmerjamo skozi projekt in vam nudimo strokovno pomoč s poudarkom na dolgoročnih rešitvah. Svetujemo vam pri izbiri pravih rešitev glede na vaše želje in potrebe po udobju, varčnosti in zanesljivosti. Omogočamo vam, da se o vseh svojih potrebah in željah dogovorite na enem mestu.

2. NAČRTOVANJE

V projektni nalogi navedemo vse vaše želje ter tehnične zahteve, brez posrednikov in napornega usklajevanja, saj vse poteka le med vami in nami. Ker vam želimo kar najbolj olajšati celoten postopek, vam svetujemo in aktivno sodelujemo z vsemi izvajalci del na objektu (arhitekti, gradbeniki, strojniki, notranjimi oblikovalci, saloni svetil). Tekom projekta vam ponudimo tudi cenovne okvire, ki bodo zadovoljile vse vaše želje.

3.IZVEDBA INSTALACIJSKIH DEL

Izvedbena dela potekajo po predhodno obdelanih projektih. V kolikor se med projektom pojavijo spremembe oz. težave, vas o njih nemudoma obvestimo ter jih uskladimo. Med izvedbo vas obveščamo o vseh fazah dela in nadzorujemo stroške izvedbe, ki so bili že vnaprej dogovorjeni.

4.USKLAJEVANJE IN POPRAVKI NAČRTOV

V kolikor so med izvedbo nastale spremembe, jih v projektu del obdelamo tako, da imate ob zaključku projekta dejansko stanje.

5.ZAKLJUČEK PROJEKTA

Ob zaključku projekta vam predamo vso dokumentacijo ter razložimo navodila za uporabo in vzdrževanje. Poleg tega vam predložimo tudi garancijo za izvedbo del, saj z našo kakovostjo in vašim zaupanjem ponosno delamo že 25+ let.

Kako se razdelijo stroški projekta?

Razmerje med posameznimi stroški se bodo zelo razlikovali, odvisno od velikosti vašega projekta in od tega, koliko truda je potrebno vložiti s strani tretjih oseb. Spodaj je zapisano le okvirno vodilo, kako lahko pričakujete, da boste razporedili svoj proračun za pametni dom.

Dizajn

Izkušeni integrator mora skrbno načrtovati projekt, če želite profesionalno izvedbo pametnega doma. Ta strošek je nujen, saj se s tem izognete ​​kritičnim težavam, ki se pojavijo med namestitvijo in po zaključku projekta. Za bolj zapleten projekt bo potreben obsežnejši postopek načrtovanja.

Oprema

Za manjše namestitve pametnih naprav, zlasti tiste, ki so na voljo, da jih integrirate sami, so stroški opreme verjetno najpomembnejši stroški.

Ko obseg projekta raste, postanejo stroški opreme največja spremenljivka. Glede na to, da lahko naročite večjo količino opreme, se skupna cena na enoto zniža, ko se naroči več, vendar bodo skupni stroški odvisni od tega, katera oprema je določena in koliko funkcij je vključenih.

Inštalacije

Stroški dela so lahko znatni, običajno od 20% do 50% celotnih stroškov za projekt, toda profesionalna namestitev bo naredila dom, ki bo učinkovit, varen in zasnovan dom za prihodnja leta. To ne zajema samo fizične namestitve elektro inštalacij in opreme, temveč vključuje tudi predinštalacijska dela in stroške inženiringa.

Kot pri večini gradbenih projektov, bodo večji projekti pametnih domov, zaradi ekonomije obsega deležni sorazmernih prihrankov pri delu in materialu.

Vodenje projekta

Pri projektih po meri je potreben vodja projekta, ki bo nadziral celoten postopek in zagotovil nemoteno usklajevanje in napredovanje. Večje gradnje ali  projekti po meri  bodo zahtevale večjo udeležbo vodje projekta, zlasti če obstaja več zunanjih partnerjev, s katerimi se lahko povežete.

Pri tovrstnih projektih je pogosto potreben bolj izkušen izvajalec, ki nadzira celotni projekt, da se zagotovi najučinkovitejša namestitev opreme in storitve.

KOLIKO BO STAL MOJ PAMETNI DOM?