- livingSMART by Elektro Pečaver

Upravljanje pametnega doma z glasovnimi ukazi

Naredite več s svojim pametnim domom

Priljubljenost tehnologije za glasovno upravljanje pametnega doma hitro narašča. Obstaja kar nekaj načinov, s katerimi lahko enostavno upravljate pametne naprave, vendar so glasovni ukazi absolutno eden preprostejših in zabavnejših. Spremenijo se celo tiste navade, na katere sploh ne pomislimo. Vsi smo že kdaj imeli mokre ali polne roke z stvarmi in potrebovali več svetlobe v prostoru ali si zaželeli novo pesem. Seveda bi se lahko ustavili si obrisali roke, odložili stvari in prišli do stenskega stikala. Toda ali ne bi bilo lažje, hitreje in veliko bolj priročno, če bi svojemu domu preprosto rekli, naj opravi nalogo namesto vas? Z glasovnim nadzorom lahko vaš pametni dom enostavno nadgradite v prijetno zavetje.

 

 

Napredno prepoznavanje govora resnično spreminja življenje v pametnih domovih. Z enim samim izgovorjenim stavkom, kot je “Alexa, I’m home” lahko zdaj sprožite več naprav hkrati npr. vklopite luč na hodniku, prilagodite temperaturo na termostatu, dvignete žaluzije v dnevni sobi in vklopite svoj najljubši seznam glasbe. Kot smo že omenili, glasovno upravljanje olajša in pospeši upravljanje vašega pametnega doma, spodaj pa je opisanih le nekaj razlogov, zakaj imajo ljudje radi glasovno upravljanje;

  • prostoročno, lahko ga uporabljate med pripravo kosila, pospravljanjem, med vožnjo …
  • preprosto, dostopnost glasovnega nadzora je preprosta, vsakdo ga lahko uporablja brez potrebnih tehničnih veščin
  • hitro, ljudje, ki radi živijo hitro vedo, da klic potrebuje manj časa kot tipkanje dolgega sporočila, enako je z glasovnim upravljanjem
  • različne platforme, glasovno upravljanje lahko uporabljate iz katere koli naprave, ne glede na to, ali gre za iOS, Android ali druge. Upravljate ga lahko celo s pametnim telefonom ali pametno uro .
  • večjezični , glasovni ukazi se lahko uporabljajo v mnogih jezikih, število podprtih jezikov pa narašča.

Glasovno upravljanje KNX pametnih inštalacij z Alexo

Alexa omogoča, da se z enim samim glasovnim ukazom zgodi več stvari, zato lahko v manj korakih naredite več. Na primer, zjutraj lahko Alexa prižge luči v spalnici, prebere novice in pregleda vse vaše sestanke na vašem koledarju za ta dan.

Amazonova Alexa je združljiva s tisočimi pametnimi napravami, vključno s pametnim sistemom KNX. Alexo je relativno enostavno integrirati z KNX sistemom. Vaša vizualizacija omogoča glasovno podporo Alexi in s tem prilagajanje ukazov in scenarijev. Če iščete digitalnega pomočnika za nadzor pametnih domačih naprav in avtomatizacijo vašega doma, Alexa ponuja več različnih funkcij in ima najširšo združljivost.

Morda je najpomembnejši dejavnik pri izbiri glasovnega pomočnika razpoložljivost združljivih pametnih naprav za dom. Na primer ni smiselno vlagati v pametne luči, če jih z glasovnim asistentom ne morete nadzorovati. Na pametnih domačih napravah je na embalaži običajno navedeno, kateri glasovni pomočniki so združljivi med seboj.

Upravljajte svoj pametni dom KNX s pametno uro. Kjerkoli, kadar koli.

Čeprav pametna ura odlično spremlja vaše zdravje in telesno pripravljenost, lahko naredi veliko več. Pravzaprav je lahko vaša ura odlična možnost za nadzor celotnega pametnega doma od kjerkoli in kadarkoli. Na enostaven način lahko glasovno upravljate svoj dom s svojo pametno uro prek Alexe.

Dodatna prednost uporabe mobilne aplikacije na uri so obvestila. Obvestilo prejmete, ko npr. po 22. uri vrata ostanejo odklenjena oziroma, ko luči ostanejo prižgane. S prejemanjem podatkov o stanju doma v realnem času boste imeli popoln nadzor nad svojim pametnim domom na zapestju.