- livingSMART by Elektro Pečaver

Notranja in zunanja osvetlitev objekta, osnovna ali poudarjena, tehnična ali dekorativna, neposredna ali posredna osvetlitev …

Na objektu so na voljo številne možnosti za ustvarjanje najboljših svetlobnih pogojev. Da bi dosegli maksimalno vizualno udobje in čim bolj zmanjšali porabo, je avtomatizacija doma nujna. Na voljo je več možnosti za upravljanje, krmiljenje in regulacijo v ročnem ali samodejnem delovanju.

Posebej pomembno je upravljanje razsvetljave z izkoriščanjem razpoložljive naravne svetlobe, preko senzorjev svetlobe, ki zaznavajo intenziteto svetlobe zunaj ali znotraj zgradbe. Delovanje lahko vključuje izklop nekaterih naprav ali prilagoditev svetlosti z zatemnitvijo.

Avtomatsko upravljanje in nadzor z uporabo detektorjev prisotnosti ali gibanja ponuja druge prednosti, ne le v smislu varčevanja z energijo, ampak tudi v smislu podaljšanja življenjske dobe svetlobnih virov. Svetila vklopite samo tam, kjer in kadar je to potrebno, z velikimi prednostmi tudi glede udobja in varčevanja z energijo.