Toggle menu

Pogosta vprašanja

Ali je KNX-sistem zanesljiv in varen za uporabo?

Da. Sistem se je že dokazal skozi leta z uporabo v svetu. Vgradili so ga že v več kot 100.000 domov, pisarn in zgradb. Sistem deluje na preprosti platformi, ki se imenuje SELV (safety extra-low voltage), kar pomeni velika varnost in majhna napetost. Sistem ne vsebuje glavne procesne enote, kar pomeni, če odstranimo katero koli komponento, sistem še vedno obratuje.

 

Kaj se zgodi, če imam vgrajen KNX-sistem, a podjetje,  ki mi ga je vgradilo, čez pet let propade? Ali ga sploh zna potem še kdo usposobiti oz. sprogramirati/preprogramirati?

Ni nobenega problema, KNX-sistem je standardiziran in ima v Sloveniji že preko 60 pooblaščenih programerjev sistema, uporaba vsako leto narašča.

 

Ali ni KNX-sistem predrag in prestižen za povprečnega investitorja?

KNX stane manj, kot si mislite. Nič kaj več kot dobra kuhinja. Stroški sistema so odvisni od vgrajenih komponent, kot na primer  razred ter opcija opreme pri avtu. Ni potrebno, da je v vsakem avtu vse najboljše.

Dolgoročno gledano KNX predstavlja dobro naložbo ter dodano vrednost objekta. Skozi investicijo so stroški rahlo višji glede na klasično inštalacijo,  dolgoročno pa so stroški obratovanja veliko nižji.

 

Ali je inteligentni sistem dovolj fleksibilen, če bom želel čez leta, da se določeni tipki spremeni funkcija?

Zelo je fleksibilen. Če ga primerjamo s konvencionalnim, je otroško lahek, brez kakršnih koli fizičnih posegov (delati z udarnim kladivom, dodatni kanalčki). Ko je sistem že v funkciji, ga lahko prilagodimo, kadar koli in kolikokrat hočemo glede na naše bivalne navade oz. zahteve. Primer: če nekoč v prihodnosti želimo, da se žaluzije zaprejo ob vklopu razsvetljave, ne potrebujem nove tipke oz. stikala, ampak samo spremenimo program tipke. Vsak elektrikar s certifikatom za KNX  bo preprosto in hitro preprogramiral funkcijo tipke za žaluzije in s tem končal brez kakršnih koli fizičnih ter "lepotnih" posegov v vašem domu. 

 

V resnici je zastavljenih mnogo več vprašanj s strani bodočega investitorja, a pomembno je, da dobi odgovor na vsako vprašanje oz. dvom. Zavedati se je treba, da je to njegov bodoči dom. Upoštevati moramo, kako bi se mi počutili, če bi se spuščali v neko investicijo, ki nam je neznana. Ta sistem cenovno ni kot kupovanje kruha v trgovini, če nam ne bo všeč, bomo pa drugič kupili drugega...

Pogovorite se z nami

prepričani smo, da bomo našli ugodno rešitev

© 1992 - 2019 Elektro Pečaver d.o.o. Vse pravice pridržane. Izdelava spletnega mesta. Optimizacija.

KNX partner