Toggle menu

Splošno o KNX sistemu


Kaj je pametna hiša?


Pametna oz. inteligentna hiša je torej hiša, v kateri so nadzor nad različnimi sistemi, kot so razsvetljava, ogrevanje, avdio-video sistemi, tehnično varovanje in telekomunikacije, prevzele pametne inštalacije. Možnosti teh sistemov je nešteto, nadgradnjo lahko prepustite vaši domišljiji. Inteligentne inštalacije vam lahko pomagajo tudi pri bolj neobičajnih zadevah, kot so zapiranje tende ob določeni hitrosti vetra, zalivanje zelenice ali nadzor nad glavnim ventilom za vodo.

preberi več

 

Prednosti sistema KNX pred ostalimi ponudniki pametnih inštalacij


KNX je edini sistem, ki je skladen z evropskimi (EN50090) in mednarodnimi (ISO/IEC 14543) standardi za avtomatizacijo zgradb, poleg tega pa obstaja na trgu že več kot 20 let. Je mednarodni standard za avtomatizacijo zgradb v katerem sodeluje več kot 300 znanih proizvajalcev po celem svetu. Daje vam svobodno izbiro proizvajalcev. Več kot 300 proizvajalcev po svetu ponujajo različne certificirane KNX produkte glede na najnovejše tehnične standarde, ki vam dajejo popolno svobodo izbire (Schneider Electric, ABB, Gira, Jung, ...)

PREBERI VEČ

 

Kaj nam KNX inštalacije omogočajo? 

 

Pametna hiša nam omogoča regulacijo sistemov kot so:razsvetljava, senčila, ogrevanje in hlajenje, varnost in nadzor, upravljanje s pametnim telefonom ali tablico. Namesto uporabe različnih ločenih linij in kontrolnih enot kot je to običajno, skupaj številne posamezne naprave tvorijo inteligentno omrežje, v katerem komponente izvajajo funkcije posamezno ali skupaj. Rezultat je širok spekter možnih aplikacij, ki bi jih s klasično inštalacijo dosegli samo z velikim številom problemov. Preberite si več o primarjavi med klasičnimi inštalacijami s pametnimi inštalacijami.

PRIMERJAVA S KLASIČNIMI INŠTALACIJAMI

Pogovorite se z nami

prepričani smo, da bomo našli ugodno rešitev

© 1992 - 2020 Elektro Pečaver d.o.o. Vse pravice pridržane. Izdelava spletnega mesta. Optimizacija.

KNX partner