Pametni dom je koncept, ki je opremljen s posebnim sistemom

Paketi modulov

Ko se odločite za nakup sistema pametnega doma ali zgradbe, ni potrebno izvesti vseh funkcij takoj. Lahko začnete z nizom osnovnih funkcij in nato dokončate projekt korak za korakom, skladno z vašimi potrebami in proračunom. To omogoča modularnost avtomatizacije pametnega doma ali zgradbe.

  • Udobje
  • Varnost
  • Nadzor
Udobje
Varnost
Nadzor

Nadzor osvetlitve

Integracija z alarmnim sistemom

Števci porabe

Merjenje temperature

Integracija video nadzora

Merjenje vlažnosti

Vremenska postaja

Integracija IP domofona

Oddaljen izklop napajanja

Nadzor bazenske tehnike, savne

Kontrola dostopa

Obveščanje o stanju sistema in napakah

Nadzor klimatske naprave

Monitoring

Namakalni sistem

Nadzor rekuperacije

Senzorji izlitja vode, dima, plina

Senzorji kakovosti zraka

Nadzor senčil

Udobje
Paket razsvetljave
Razsvetljava

Modul za osvetlitev vam omogoča krmiljenje notranje in zunanje razsvetljave, odvisno od časa dneva, izpostavljenosti zgradbe soncu ter prisotnosti ali urnika dela. Sistem lahko vključujejo elemente, kot so žaluzije ter senzorji prisotnosti.

Senzorji prisotnosti vsebujejo tudi merjenje osvetljenosti prostora, kar omogoča prilagoditev jakosti osvetlitve v hodnikih, posameznih sobah, prehodih v halah glede na prisotnost ljudi v prostoru.

Koncept “dinamične osvetlitve” postane resničnost. Intenziteta svetlobe in barvna temperatura se spreminjata glede na potrebe ljudi. Tak nadzor osvetlitve zagotavlja udobje, koncentracijo, dobro počutje in pravilen učinek na biološki ritem.

S pomočjo tega modula lahko spremljamo in nastavljamo temperaturo vode talnega ogrevanja preko upravljanja ventilov.

Modul ogrevanja omogoča nastavitev želene temperature posamično ali celovito. Temperaturo lahko nadzorujemo oz. nastavljamo ročno ali samodejno, odvisno od časa dneva, časovne razporeditve, senzorjev gibanja, prisotnosti ali načina zgradbe.

Modul rekuperacije vam omogoča nadzor rekuperatorja glede na intenziteto prezračevanja znotraj določenih scenarijev ali neodvisno, glede na individualne potrebe prezračevanja.

Modul klimatske naprave vam omogoča nadzor temperature v posameznih prostorih ali za celotno zgradbo. Sistem preklaplja med samim hlajenjem in ogrevanjem glede na vaše potrebe. Prilagaja se potrebam uporabnikov, tako da je sprememba temperature najbolj učinkovita.

Zahvaljujoč temu modulu lahko zagotovimo optimizacijo stroškov ogrevanja ali hlajenja in  varnost uporabnikov s prisilnim prezračevanjem v primeru povečanja CO2 ali dima.

Ta modul vam omogoča nadzor z možnostjo upravljanja posameznega senčila ali vseh senčil skupaj. Poleg tega lahko v celoto vključimo tudi vremensko postajo za nastavitev različnih scenarijev.

Namakalni sistem omogoča avtomatsko zalivanje glede na urnike, scenarije ali neodvisno glede na vlažnost tal. V kombinaciji z vremensko postajo pa glede na količino in dneve padavin.

Vremenska postaja je zasnovana za merjenje hitrosti vetra, temperature, osvetljenosti ter padavin. Izmerjene podatke posreduje napravam, ki upravljajo objekt za izvrševanje nastavljenih scenarijev.

Domači wellnes je integracija bazenske tehnike ali savne, ki vam omogoča nadzor vseh parametrov z enega mesta, kot so meritve temperature, pH, klora …

Nadzor
Paket energije
Nadzor električne porabe

Avtomatizacija omogoča neposreden nadzor merjenja električne moči, napetosti in toka na določenih tokokrogih ali za celotno zgradbo. Ob izpadu električne energije iz omrežja sistem obvesti o napaki.

Monitoring naprav in njihovih funkcij ter preverjanje njihovega delovanja in učinkovitosti.

Energijsko varčevanje z enim klikom določajo scenariji, ki sprožijo vrsto dogodkov za zmanjšanje porabe električne energije, npr. izklop luči, zapiranje žaluzij, izklop ogrevanja, izklop vtičnic, izklop prezračevanja itd.

Spremljanje fotovoltaičnih panelov, s katerimi vizualizira parametre obnovljivih virov energije, hkrati pa prikazuje tudi vrednosti proizvedene električne energije za tekoči dan ali mesec/leto.

Merjenje porabljene vode in plina iz števcev grafično in analitično prikazuje graf porabe, ki nam pomaga izračunati stroške porabe.

Meritve električne energije iz števcev grafično in analitično prikazuje graf porabe, ki nam pomaga izračunati stroške porabe.

Senzor kakovosti zraka omogoča neprekinjeno spremljanje kakovosti zraka, v primeru preseganja mejnih vrednosti se vklopi avtomatsko prezračevanje.

Senzor vlage omogoča neprekinjeno spremljanje ravni vlažnosti, v primeru preseganja mejnih vrednosti se vklopi avtomatsko prezračevanje.

Senzor CO2 omogoča stalno spremljanje ogljikovega dioksida, v primeru preseganja mejnih vrednosti se vklopi avtomatsko prezračevanje in uporabnika opozori o nevarnosti preko mobilne aplikacije.

Varnost
paket varnost
Modul za izklop naprav

Modul omogoča izklop naštetih porabnikov: kuhalne plošče, pečice, likalnik, itn., Porabnike lahko daljinsko izklopimo preko mobilnega telefona ali tablice, ne da bi potrebovali dodaten čas ali odvečno vožnjo do doma.

Modul alarmnega sistema omogoča komunikacijo med protivlomnim sistemom (DSC, Paradox …) ter pametnimi inštalacijami. Z izmenjavo informacij med sistemoma o delovanju senzorjev je možno izvajanje scenarijev glede na potrebe uporabnika. S tem omogoča povečanje varnosti objekta in udobje uporabe alarmnega sistema, katerega stanje lahko preverimo na mobilni napravi ali računalniku.

Modul navidezne ograje omogoča opozorila, še preden kdo vstopi v notranjost objekta. Zaščita navidezne ograje omogoča vizualizacijo stanja senzorjev, nameščenih okoli vaše parcele.

Modul video nadzora omogoča pregled digitalnih IP-kamer, ki lahko omogočajo snemanje, pošiljanje slik ter zaznavanje gibanja.

Modul nadzora oken/vrat omogoča pregled stanja odprtosti/zaprtosti oken ali vrat, da varno zapustimo objekt.

Modul kontrole pristopa vam omogoča dajanje pravice uporabnikom za dostop v prostore ali objekt. To omogoča tudi preverjanje zgodovine vstopov določenih uporabnikov.

Modul omogoča nadzor za odpiranje/zapiranje vrat ročno ali oddaljeno. Delovanje vrat odprtosti/zaprtosti se lahko programira tudi preko urnika. Aplikacija lahko prikaže stanje vrat, ali so odprta ali zaprta.

Modul za izlitje vode je montiran na najbolj izpostavljenih delih, kjer je možnost izlitja vode. Informacija senzorja o izlitju vode bo sprožila, da se bo zaprl ventil za vodo po prednastavljenem scenariju. O dogodku izlitja vode bo uporabnik obveščen preko sporočila na telefon ali preko aplikacije.

Varnostni modul senčil vam omogoča odpiranje in zapiranje vseh vrst senčil. Upravljanje je možno posamično ali celostno. Na vaše želje jih lahko kadar koli dvignete, spustite ali ustavite. Za avtomatsko upravljanje senčil poskrbi vremenska postaja, ki prepreči poškodbe zaradi udara vetra ali premočnih padavin. Javljanje alarmov in dogodkov se vam posreduje preko mobilnega telefona.

Oddaljeno upravljanje
Oddaljeno upravljanje
Upravljanje sistema/doma preko mobilne aplikacije

Ta modul omogoča upravljanje in nadzor vaše zgradbe/doma na daljavo preko pametnega telefona ali tablice, kot npr.: izklop porabnikov/razsvetljave, dviganje/spuščanje senčil, odpiranje/zapiranje drsnih ali garažnih vrat …

Mobilno aplikacijo za IP-domofon lahko uporabljate na vašem telefonu za oddaljeno prepoznavanje obiskovalcev in izvrševanje ukazov.

Zidni panel na dotik je nameščen v steni v elegantnem okvirju in vam omogoča nadzor in pregled stanja sistema vašega doma. Zaslon vam podpira iOS in Android aplikacije.

Zidni panel na dotik vam omogoča aplikacijo IP-domofona, da ga uporabljate kot notranjo enoto namesto še enega dodatnega zaslona za video-domofon. Poleg tega pa lahko skrbi za komunikacijo znotraj zgradbe kot Intercom.

Ta modul omogoča dvosmerno komunikacijo med sistemom zgradbe in uporabnikom, kot npr.: vklop alarma, pozor močan veter, okvara črpalke, izlitje vode, odprto okno …