KNX standard - livingSMART by Elektro Pečaver

9 dobrih razlogov za izbiro KNX standarda

KNX je svetovni standard za nadzor domov in zgradb. KNX hkrati ponuja zanesljivost sistema, vodilnega na trgu že več kot trideset let, saj se dinamična narava sistema hitro razvija zahvaljujoč prispevkom proizvajalcev z različnih področij in seveda nenehnemu povečevanju ponudbe v smislu izdelkov, funkcij in rešitev. KNX programiranje torej omogoča nemoteno delovanje avtomatizacije vašega doma z integracijo pametnih sistemov za še večje udobje bivanja.

Zakaj izbrati?
Zakaj izbrati?
1
KNX je svetovni standard za avtomatizacijo zgradb.

KNX standard, je sistem, ki ustreza nacionalnim, evropskim in mednarodnim standardom. KNX je standardiziran v Evropi, ZDA, na Kitajskem in na mednarodni ravni preko CENELEC EN 50090 (Evropa), EN ISO 22510 (Evropa), ISO / IEC 14543-3 (mednarodna), GB / T20965 (Kitajska) in ANSI / ASHRAE 135 (ZDA).

 

Tehnologija KNX je standardizirana, zato so vsi izdelki KNX medsebojno združljivi in namestitve KNX lahko enostavno spremenite ali razširite. Začnete lahko z nizom osnovnih funkcij, nato pa sistem dokončate korak za korakom glede na vaše potrebe in proračun. To omogoča enostavna modularnost tehnologije avtomatizacije.

Izdelki KNX so združljivi z izdelki vseh proizvajalcev (medsebojno delovanje). Na voljo obstajajo več tisoč skupin izdelkov s certifikatom KNX, ki zajemajo vsa možna področja uporabe.

Povprečni prihranek energije je 30 %, brez kompromisov pri udobju, kar je zagotovljeno z brezhibno integracijo med vremensko postajo, pametnim termostatskim ventilom, senzorjem za okna/vrata in senzorji za zaznavanje prisotnosti ter izkoriščanje ali omejevanje sončnega sevanja.

Senzorji, stikala, krmilniki, zasloni in druge vhodne naprave delujejo z edino povezavo na omrežje vodila, ki se napaja z napetostjo SELV (Safety Extra Low Voltage). To ima za posledico znatno poenostavitev namestitve, kar je še posebej ugodno. V zgradbah bi bili stenski cevi hitro nasičene s kabli, potrebnimi za izvajanje naprednih funkcij s tradicionalno namestitvijo.

Standard KNX ohranja svojo vrednost tudi v prihodnosti in je edini sistem, ki je skladen z evropskimi (EN50090) in mednarodnimi (ISO/IEC 14543) standardi za avtomatizacijo zgradb, poleg tega pa obstaja na trgu že več kot 25 let.

Celovite pametne inštalacije so najbolj primerene za novogradnje ali renovacije oziroma v primerih, ko je že tako in tako potrebna izvedba celotnega projekta električnih napeljav. Opisali bi ga lahko kot nadgradnjo klasične električne napeljave, ki omogoči povečano energetsko učinkovitost, varnost, večje udobje in upravljanje naših domov na daljavo preko pametnih telefonov, tabličnih ali osebnih računalnikov.

Sistem KNX je odprt, razširljiv in uporabniku prijazen sistem, saj zagotavlja razpoložljivost tehnologije v daljšem časovnem obdobju in s tem zanesljivost pri iskanju rezervnih delov v prihodnosti. Vedno je pripravljen za produkte naslednje generacije. KNX-odprti sistem vam daje svobodno izbiro proizvajalcev, saj zagotavlja dostopnost specializiranih tehnikov in kompetentnih sistemskih integratorjev.

Končne stranke imajo koristi od široke mreže pooblaščenih trgovcev z dobrim znanjem KNX s strani KNX certificiranih izobraževalnih centrov. Naprave KNX so nameščene, programirane in parametrizirane s strani popolnoma usposobljenih sistemskih KNX integratorjev.