Vizualizacija po meri za daljinsko upravljanje pametnega doma KNX

Vizualizacijo, prilagajamo vašim potrebam in željam

S pametnim domom je mogoče upravljati na več načinov, od katerih ima vsak svoje posebne prednosti in sposobnosti, s katerimi lahko upravljanje inteligentnega sistema postane bolj preprosto, zabavno in intuitivno.

Nadzirajte in avtomatizirajte svoje naprave, svetila, senčila, ogrevanje/hlajenje, naprave IoT, multimedijske naprave, VoIP in SIP domofoni, IP kamere in še veliko več , vse iz ene aplikacije, ki podpira Android in iOS sistem. Ponujamo velik portfelj visokokakovostnih produktov ter uporabnikom prijazno aplikacijo za pametni dom po meri, saj le takšna programska opreme lahko ustvari sistem z vrsto odprtih vmesnikov. Zaradi tega so vizualizacije v naši ponudbi popolnoma prilagodljive, saj so dobra rešitev za vsak dom, pisarne in druge komercialne prostore.

Kako je mogoče upravljati pametni dom?

Čeprav pametni dom KNX ne potrebuje nobene vizualizacije, da bi lahko deloval, pa ni smiselno imeti pametnega doma in ga ne vizualizirati ali nadzirati preko stenskega touchpanela, tablice ali celo na daljavo iz pametnega telefona. Stanje svojih napravje smiselno upravljati iz udobja svojega kavča, jih nadzorovati, tudi če so v drugi sobi, in jih celo povezati v različne scenarije z napravami IoT, IFTT in zvočniki Sonos, …

Čeprav obstaja veliko dobrih lastnosti pametnega sistema za vizualizacijo, vključno z različnimi podprtimi napravami, scenami, urniki, oddaljenim dostopom, integracijami IFTT in še več, je na seznamu vseh lastnosti, ena skupna stvar. Vizualizacija mora izgledati dobro.

 

Touch panel

Že nekaj let je zaslon na dotik vseprisotni nosilec pametnega doma. Bodisi kot namenski zaslon pritrjen na steno, bodisi kot tablica, je to eden najboljših in najbolj preglednih načinov za prikaz in upravljanje vseh sistemov vašega doma na enem mestu.

Mobilna aplikacija

Najpogostejši način nadzora pametne tehnologije, bodisi za eno napravo bodisi za  celoten sistem, je uporaba pametnega telefona ali tablice. Če imate v žepu pametno aplikacijo za dom, lahko nadzirate svoj dom tako znotraj kot zunaj, s čimer zagotovite, da ste vedno na tekočem z dogajanjem o vaši nepremičnini.

Pametno stikalo

Stikala ne ponuja samo dovršen dizanj, ampak imajo te preprosto tipke, ki temeljijo na gumbih, celo vrsto funkcij, če so pravilno programirane. Poleg upravljanja razsvetljave in senčil z eno tipko, lahko tudi različne scenarije nastavite na podoben način.

Glasovno upravljanje

Če v svoj dom vgradite platformo za glasovni nadzor, kot je npr. Alexa, lahko brez težav upravljate svoje naprave. Z glasovnimi ukazi upravljate s svojo glasbo, zatemnite luči ali celo naročite pico.

Spodaj sta opisani možnosti vizualizacije KNX, ki temeljijo predvsem na njihovem videzu in uporabniški izkušnji.

Ta seznam je lahko dobro izhodišče za iskanje sistemov vizualizacije, ki vas zanimajo.

comfort click bOS

Univerzalna vizualizacija po meri, kjer vse naprave delujejo skupaj, ponuja nešteto različnih možnosti. Odločite se, kaj se bo zgodilo z vašo pametno stavbo, ko zapustite dom, ko greste na počitnice ali zjutraj, ko se prebudite. Preprosto lahko upravljate s svojimi urniki npr. dvig senčil ob 7 ih, s scenami npr. romantična večerja, zabava itd. in drugimi avtomatiziranimi nalogami.

Prosto pozicioniranje naprav in gumbov v aplikaciji nam omogoča, da lahko za postavitev tlorisa uporabimo sliko ozadja in prilagodimo lokacijo naprav in stikal točno tam, kjer se dejansko nahajajo v prostoru.

Gira X1

Gira je ena najbolj znanih ponudnikov na trgu KNX vizualizacije. Gira X1 je namenjena predvsem avtomatizaciji in vizualizaciji enodružinskega doma. Preprost vmesnik je na voljo v sistemih iOS in Android in podpira vse osnovne funkcije, ki bi jih želel vsak lastnik stanovanja.