- livingSMART by Elektro Pečaver

Vizualizacija po meri za pametni dom

Vizualizacijo pametnega doma, prilagajamo vašim potrebam in željam

S pametnim domom je mogoče upravljati na več načinov, od katerih ima vsak svoje posebne prednosti in sposobnosti, s katerimi lahko upravljanje inteligentnega sistema postane bolj preprosto, zabavno in intuitivno.

Nadzirajte in avtomatizirajte svoje naprave, svetila, senčila, ogrevanje/hlajenje, naprave IoT, multimedijske naprave, VoIP in SIP domofoni, IP kamere in še veliko več, vse iz ene aplikacije, ki podpira Android in iOS sistem. Ponujamo velik portfelj visokokakovostnih produktov ter uporabnikom prijazno aplikacijo za pametni dom po meri, saj le takšna programska opreme lahko ustvari sistem z vrsto odprtih vmesnikov. Zaradi tega so vizualizacije v naši ponudbi popolnoma prilagodljive, saj so dobra rešitev za vsak dom, pisarne in druge zgradbe.

Kako je mogoče upravljati pametni dom?

Čeprav pametni dom KNX ne potrebuje nobene vizualizacije, da bi lahko deloval, ni smiselno imeti pametnega doma in ga ne vizualizirati ali nadzirati preko stenskega touchpanela, tablice ali celo na daljavo preko pametnega telefona. Stanje svojih naprav je smiselno upravljati iz udobja svojega kavča, jih nadzorovati, tudi če so v drugi sobi, in jih celo povezati v različne scenarije z napravami IoT, IFTT in zvočniki Sonos, …

Čeprav obstaja veliko dobrih lastnosti pametnega sistema za vizualizacijo, vključno z različnimi podprtimi napravami, scenami, urniki, oddaljenim dostopom, integracijami IFTT in še več, je na seznamu vseh lastnosti, ena skupna stvar. Vizualizacija mora izgledati dobro.

 

Touch panel

Že nekaj let je zaslon na dotik vseprisotni nosilec pametnega doma. Bodisi kot namenski zaslon pritrjen na steno, bodisi kot tablica, je to eden najboljših in najbolj preglednih načinov za prikaz in upravljanje vseh sistemov vašega pametnega doma na enem mestu.

Poglejmo si kaj vse nam lahko omogoča touch panel za nadzor pametnega doma?
 •  S pametnim panelom lahko nadzorujete tudi IP domofone in kamere.👀  Vse preko ene aplikacije.To pomeni, da lahko prek touch panela sprejmete klic z video domofona in odprete vrata.
 •  Panel se nahaja na osrednji točki hiše zato omogoča enostavno obvladovanje vseh njegovih funkcij in nadzor nad vsemi sistemi – osvetlitev, temperatura, glasba, žaluzije itd.
 • Iščete domači zaslon na dotik? Izberite tistega, ki bo popolnoma dopolnil notranjost vašega doma. 🛋

 

Mobilna aplikacija

Najpogostejši način nadzora pametne tehnologije, bodisi za eno napravo bodisi za  celoten sistem, je uporaba pametnega telefona ali tablice. Če imate v žepu pametno aplikacijo za dom, lahko nadzirate svoj pametni dom tako znotraj kot zunaj, s čimer zagotovite, da ste vedno na tekočem z dogajanjem o vaši nepremičnini.

Pametno stikalo

Pametna stikala ne ponuja samo dovršen dizanj, ampak imajo te preprosto tipke, ki temeljijo na gumbih, celo vrsto funkcij, če so pravilno programirane. Poleg upravljanja razsvetljave in senčil z eno tipko, lahko tudi različne scenarije nastavite na podoben način. Preberi več …

Glasovno upravljanje

Če v svoj dom vgradite platformo za glasovni nadzor, kot je npr. Alexa, lahko brez težav upravljate svoje pametne naprave. Z glasovnimi ukazi upravljate s svojo glasbo, zatemnite luči ali celo naročite pico. Preberi več …

Spodaj sta opisani možnosti vizualizacije KNX standarda, ki temeljijo predvsem na njihovem videzu in uporabniški izkušnji.

Ta seznam je lahko dobro izhodišče za iskanje sistemov vizualizacije, ki vas zanimajo.

comfort click bOS

Univerzalna vizualizacija po meri za pametno hišo, kjer vse naprave delujejo skupaj, ponuja nešteto različnih možnosti. Odločite se, kaj se bo zgodilo z vašo pametno zgradbo, ko zapustite svoj dom, ko greste na počitnice ali zjutraj, ko se prebudite. Preprosto lahko upravljate s svojimi urniki – npr. dvig senčil ob 7 ih zjutraj ob sončnem vzhodu, s scenami – npr. romantična večerja, zabava za rojstni dan itd. in drugimi avtomatiziranimi nalogami.

Prosto pozicioniranje naprav in gumbov v aplikaciji/vizualizaciji pametnega doma nam omogoča, da lahko za postavitev tlorisa uporabimo sliko ozadja in prilagodimo lokacijo naprav in stikal točno tam, kjer se dejansko nahajajo v prostoru.

Divus OPTIMA

V podjetju DIVUS pripisujejo velik pomen estetskemu, sodobnemu videzu izdelkov. Z KNX CONTROL DIVUS ponuja celoten paket kot rešitev za vizualizacijo, ki je vsestranska, intuitivna in hitra za uporabo in zajema celoten spekter zmogljivosti. Inteligentni sistem, od razsvetljave, preko domofonskega sistema vrat do sistema upravljanja z energijo, ne samo, da poveča bivalno udobje ampak povečuje tudi stroškovno učinkovitost in varnost stavbe. Zato je za nas pomembno, da v celoti izkoristite ves potencial naprav  v svojem domu in da se popolnoma prilegajo ambientu vašega doma. Zaradi tega je mogoče zaslon na dotik namestiti poravnano s steno. Sistem je prilagodljiv razširljiv in ga je mogoče kombinirati z mnogimi napravami.


        
Gira X1

Gira je ena najbolj znanih ponudnikov na trgu KNX vizualizacije. Gira X1 je namenjena predvsem avtomatizaciji in vizualizaciji enodružinskega pametnega doma. Preprost vmesnik je na voljo v sistemih iOS in Android in podpira vse osnovne funkcije, ki bi jih želel vsak lastnik stanovanja.