Vizualizacija po meri

Vizualizacija po meri za daljinsko upravljanje pametnega doma KNX

S pametnim domom je mogoče upravljati na več načinov, od katerih ima vsak svoje posebne prednosti in sposobnosti, s katerimi lahko upravljanje inteligentnega sistema postane bolj preprosto, zabavno in intuitivno.

stroški investicije

Koliko bo stal moj pametni dom?

Prvo vprašanje, ki si ga morate zastaviti, ko poskušate ugotoviti stroške investicije pametnega doma, je kakšen pristop želite uporabiti - v bistvu kompromis med stroški in udobjem.

PAMETNO OBLIKOVANJE DOMA

Pametno oblikovanje doma v 5. korakih

Naši paketi pametnih domov so zasnovani tako, da se brez težav prilegajo v domove vseh konfiguracij, vendar se zavedamo, da nekatere želje zahtevajo bolj prilagojen pristop. Za tovrstne želje je na voljo naša izkušena ekipa za projekte po meri, ki oblikuje in namesti rešitev s pametno tehnologijo, ki se popolnoma prilega vašemu sanjskemu domu.

KNX proizvajalci

Slovenskemu trgu ponujamo opremo tujih proizvajalcev …

Naše družinsko podjetje ima dolgoletno tradicijo. Z leti smo našo ponudbo dopolnili z opremo priznanih tujih proizvajalcev kot so EKINEX, GIRA, JUNG, Schneider Electric, Theben, MDT, ...

OGREVANJE

Povečanje učinkovitosti zgradbe je na splošno osredotočeno na učinkovitost proizvedene toplote ….

Za zagotavljanje nižje porabe energije pri ogrevanju je potrebno upravljati tudi na ravni posameznih prostorov ali območij. Sistem za avtomatizacijo doma vam omogoča individualno vodenje ogrevanja: ogreva se samo tam, kjer in ko je to dejansko potrebno, vsi naravni viri toplote, kot je sončno sevanje, ki vstopa v prostore skozi zastekljene površine, izkoriščamo v svojo korist. Optimizirate lahko čas in temperaturo vklopa glede na individualne želje, ki se izvajajo vsakodnevno ali tedensko.

PREZRAČEVANJE

Danes je pravilno prezračevanje prostorov zelo pomembno …

Za moderne zgradbe je zahtevana debela izolacija skupaj z nepredušnimi okni, vendar pa je to tveganje za nastanek plesni in nizko kakovost zraka zaradi nezadostnega prezračevanja.

Osvetlitev

Notranja in zunanja osvetlitev objekta, osnovna ali poudarjena, tehnična ali dekorativna, neposredna ali posredna osvetlitev …

Na objektu so na voljo številne možnosti za ustvarjanje najboljših svetlobnih pogojev.

KONTROLA VTIČNIC

Poleg pametnih naprav so v stavbah tudi številne klasične naprave …

Poleg pametnih naprav so v stavbah tudi številne klasične naprave, ki jih je mogoče integrirati v nadzor in upravljanje, ki ga izvaja sistem pametnega doma. Možen je izklop vtičnic, da se prepreči nevarnost električnega udara v primeru sprožitve senzorja (v primeru poplav ali puščanja plina), ali pa preprosto ko nas ni doma, da ne bi bili v skrbeh. Za zmanjšanje elektromagnetnega onesnaženja v prostorih lahko ponoči izklopimo delovanje vtičnic.

HLAJENJE

V zadnjih letih so pogosti poletni vročinski valovi privedli do široke uporabe klimatskih naprav …

V zadnjih letih so pogosti poletni vročinski valovi privedli do široke razširjenosti klimatskih sistemov, to pa je imelo velik vpliv na porabo energije v stavbah in na relativne emisije plinov, ki onesnažujejo in spreminjajo podnebje. V takšnem primeru lahko avtomatizacija pametnega doma znatno pripomore k obvladovanju negativnih učinkov.

UPRAVLJANJE Z ENERGIJO

S sistemom za avtomatizacijo doma in njegovimi vmesniki je možno zbrati vse podatke …

S sistemom za avtomatizacijo doma in njegovimi vmesniki je možno zbrati vse podatke o individualni toplotni, električni in vodni porabi ter možni proizvodnji toplotne ali električne energije iz obnovljivih virov.

VARNOST

Veliko nesreč v domu je posledica tehničnih, funkcionalnih napak na inštalacijah …

Te napake je danes mogoče zlahka odpraviti zaradi sistema avtomatizacije zgradbe. Krmilniki in senzorji za avtomatizacijo so že sami po sebi varnejši od tradicionalnih naprav, saj jih napaja zelo nizka varnostna napetost, 30 V SELV (Safety Extra Low Voltage), v primerjavi s klasično, ki je 230 V.

VREMENSKA POSTAJA

Vremenska postaja omogoča prikazovanje podatkov …

Vremenska postaja omogoča prikazovanje podatkov, kot so temperatura, hitrost vetra, padavine, vlažnost, intenzivnost sončnega sevanja ter druge podatke, ki vam še izboljšajo sistem delovanja pametnega doma.

Prednosti pametne hiše
INFORMACIJSKA DOBA

Brez dvoma smo v informacijski dobi …

Zahvaljujoč širokopasovnemu omrežju, ki povezuje vse naprave ter sisteme, lahko sistem za avtomatizacijo doma prikaže veliko uporabnih informacij za uporabnike, kjerkoli in kadar koli je to potrebno.

Pametna hiša
SCENARIJI

Eno izmed najbolj tipičnih aplikacij sistema upravljanja je ustvarjanje scenarijev, …

... kar pomeni izvajanje kombinacij različnih ukazov, upravljanja in prilagoditev različnih naprav z eno samo potezo. Izjemno težko, če ne celo nemogoče bi bilo to doseči s klasično inštalacijo.

SENČENJE

Sistem pametnega doma razširja upravljanje, ki ga običajno opravljajo rolete, žaluzije in screene …

Od enostavnega upravljanja senčil, ki vam zagotavljajo zasebnost, do bolj kompleksnega upravljanja, ki vam izboljšuje udobje in energetsko učinkovitost doma.

Upravljanje razsvetljave

Upravljanje ambientalne osvetlitve v vašem domu, prostoru …

Tako kot zrak napolni pljuča, lahko z osvetlitvijo dosežete enak učinek in napolnite katero koli sobo, v katero vstopite. S pravo osvetlitvijo lahko preoblikujete videz vašega celotnega doma, prostora. Z ambientalno osvetlitev ustvarite in izboljšate počutje. S kombinacijo virov svetlobe in barv lahko ustvarite različne svetlobne prizore za gledanje televizije, branje knjige, prirejanje zabave s prijatelji ali pripravo obroka. S spremembo svetlobne scene prostora lahko tudi popolnoma spremenimo celotno vzdušje.