Pametni dom ima avtomatiziran video nadzor

Zakaj izbrati pametni dom ali zgradbo

livingSMART ponuja 9 odličnih RAZLOGOV, zakaj je vredno investirati v pametni dom oz. avtomatizacijo sistema zgradbe in ga narediti modernega, učinkovitega in varnega.

Zakaj izbrati?
Zakaj izbrati?
1
Avtomatizacija in nadzor naredita dom inovativen, moderen in prestižen.

Graditi danes dom brez odprtega sistema v prihodnost je nepredstavljivo. Takšen objekt je po naravi varen in inovativen, hkrati pa ohranja svojo vrednost skozi čas ter prispeva k okoljski trajnosti.

Moderne serije stikal in vtičnic vam omogočajo nadzor in upravljanje vseh naprav kot celovit sistem pametne hiše. Brezčasno prestižen dizajn in lepa oblika modulov obogatijo notranji dizajn tudi z izgledom in ne zgolj s funkcionalnostjo.

Vse funkcije je mogoče upravljati z eno napravo z enostavnimi in intuitivnimi gibi. Delovanje vsakega gospodinjstva se prilagaja individualnim potrebam in zahtevam, zahvaljujoč možnosti obsežne prilagoditve.

Vse funkcije pametnega doma je mogoče upravljati z enim samim pritiskom na tipko. Delovanje sistema je možno prilagajati individualnim potrebam in zahtevam strank..

Popoln nadzor nad razsvetljavo: vklop in izklop, zatemnitev ali izbira barvnih kombinacij iz RGB LED svetlobnih virov, koncept “dinamične osvetlitve” postane resničnost. Intenziteta svetlobe in barvna temperatura se spreminjata glede na potrebe ljudi. Tak nadzor osvetlitve zagotavlja udobje, koncentracijo, dobro počutje in pravilen učinek na biološki ritem.

Upravljanje senčil je avtomatizirano: v kombinaciji z vremensko postajo ali programsko opremo je možno izkoristiti ali omejiti sončno svetlobo (odvisno od sezone) in s tem pridobiti prihranek energije za ogrevanje ali hlajenje. V primeru padavin ali zmrzali je možno rolete oz. žaluzije premakniti v varen položaj, da se izognemo mehanskim poškodbam.

Pametni dom nudi tako aktivno kot pasivno varnost. Za preprečitev vlomov v vaš dom program izvaja simulacijo prisotnosti z vklapljanjem in izklapljanjem svetil, dviganjem in spuščanjem senčil, ko ste oddaljeni od doma. Video nadzor s snemalnikom vam omogoča spremljanje žive slike ter snemanje dogodkov 24/7. V primeru uhajanja plina ali izlitja vode vas alarm na pametnem telefonu opozori o dogodku.

Nadzor avdio in video naprav je popolnoma integriran s funkcijami avtomatizacije doma. Z Audio-Video uporabniškim vmesnikom na pametnem telefonu ali tablici lahko upravljate večpredstavnostne naprave, kot so TV, BlueRay predvajalnik, Receiver ….

Popolno ravnotežje med ogrevanjem, prezračevanjem in hlajenjem prostorov. Spremenite lahko način delovanja naprav oz. enostavno spremenite hitrost ventilatorja ali rekuperacije. Relativna vlažnost in kontrola kakovosti zraka (CO2) povečata dobro počutje in varnost bivanja. Omogoča vam enostavno dnevno ali tedensko upravljanje urnikov.

Scenariji vam omogočajo, da vsakodnevno ponavljajoče se upravljanje prenesete in ponastavite glede na različne potrebe v vašem domu, npr. notranjost-zunanjost hiše, poletje-zima, prihod-odhod, noč-dan, vikend-počitnice, doma-od doma, scenarij obiski oz. sprostitev itd.

Sistemska oprema in posledično število upravljalnih funkcij se lahko postopoma poveča. Da bi to omogočili, je treba sistem pravilno strukturirati, projektirati in pripraviti na pravilen način. Na začetku lahko dom oz. zgradbo opremite z najmanjšim obsegom za delovanje, ki je potreben (podpira zelo nizke stroške), nato pa ga postopoma dogradite glede na dejanske potrebe.

Sistem ponuja največjo prilagodljivost in svobodo pri programiranju naprav za dosego želenih funkcij tako za nove objekte kot prenove.

Ponovna prilagoditev sistema je enostavna, ko gre za strukturne spremembe ali vaše potrebe, ki se sčasoma spreminjajo (tudi po daljšem času od izgradnje objekta).

Ožičenje sistema je zaradi manjšega števila nameščenih kablov zelo poenostavljeno v primerjavi s tradicionalno rešitvijo.

Zahvaljujoč tehnologiji prihodnosti, s katero je izdelan, je sistem zelo zanesljiv, zato nevarnost okvare ali slabe izvedbe skorajda ne obstaja. KNX-standard obstaja že več kot 25 let. Podpira ga preko 300 proizvajalcev po vsem svetu in njihovo število vsako leto raste.

Stikala in senzorji so med seboj povezani z zelo nizko napetostjo, 30V (ločeno od omrežne napetosti 230V), s tem je zagotovljena večja varnost pri uporabi, manjša nevarnost električnega udara ter zmanjšanje elektromagnetnega sevanja v domu.

Omogoča upravljanje z najnovejšimi generacijami telefonov in tablic (Android, iOS) z interaktivnimi aplikacijskimi vmesniki z možnostjo dodajanja funkcij in orodij aplikaciji. Vse bolj zmogljive storitve TK-ponudnikov nam omogočajo, da z veliko zanesljivostjo v zelo kratkem odzivnem času upravljamo sistem. Upravljanje doma se izvaja na daljavo prek internetne povezave.

S simulacijo prisotnosti z vklapljanjem in izklapljanjem svetil preprečite možnost vloma v dom. V kombinaciji z oddaljenim dostopom do vaših kamer pa imate vse pod nadzorom.

Na telefon pa prejmete alarmno obvestilo o dogodku v primeru izlitja vode, uhajanja plina, požara ali močnega vetra

Prevrednotenje nepremičnine v primeru prestrukturiranja, povečanje in ohranjanje vrednosti v času v primeru nove gradnje (ocenjeno na približno 5 %). Znižuje ceno zavarovalnine objekta zaradi varnostnih sistemov.

Povečanje vrednosti nepremičnine ter višjega energetskega razreda, zahvaljujoč opremi za avtomatizacijo (v skladu z UNI EN 15232, ki jo potrdi UNI / TS 11651).

Sistem pametni dom omogoča prikazovanje podatkov o porabi vode, električne energije in plina iz pametnih števcev znotraj zgradbe. S prikazovanjem in spremljanjem podatkov o porabi na zaslonih ali preko mobilne aplikacije se uporabnik zaveda svoje porabe in lahko pravočasno ukrepa v primeru prekoračitve določenih mejnih vrednosti.

Beseda »varčevanje« opravičuje že vsako dejanje … Povprečni prihranek energije je 30 %, brez kompromisov pri udobju, kar je zagotovljeno z brezhibno integracijo med vremensko postajo, pametnim termostatskim ventilom, senzorjem za okna/vrata in senzorji za zaznavanje prisotnosti ter izkoriščanje ali omejevanje sončnega sevanja.

Avtomatizacija doma in stavb ponuja učinkovito orodje za doseganje okoljske trajnosti in izgradnjo certifikacijskih strategij (v skladu z LEED – Leadership in Energy Design). Izkoriščanje sončnega sevanja ali njegovo senčenje z avtomatiziranim upravljanjem senčil.

Senzor gibanja in prisotnosti aktivira osvetlitev in klimatsko napravo samo tam, kjer in kadar je to res potrebno. Z zatemnitvijo svetil je mogoče zmanjšati porabo in prilagoditi svetilnost različnim situacijam in potrebam.

Razlika v ceni med avtomatiziranim sistemom in klasičnimi inštalacijami je ocenjena na približno 20 %. Razlika se pokrije z nižjimi stroški vgradnje materialov ali naprav, kot so npr. kabli, cevi, stikala, senzorji, ter nižjimi stroški za čas izgradnje celotnega sistema v primerjavi s klasičnimi inštalacijami.

Standard KNX ohranja svojo vrednost tudi v prihodnosti in je edini sistem, ki je skladen z evropskimi (EN50090) in mednarodnimi (ISO/IEC 14543) standardi za avtomatizacijo zgradb, poleg tega pa obstaja na trgu že več kot 25 let.

Sistem KNX je odprt, razširljiv in uporabniku prijazen sistem, saj zagotavlja razpoložljivost tehnologije v daljšem časovnem obdobju in s tem zanesljivost pri iskanju rezervnih delov v prihodnosti. Vedno je pripravljen za produkte naslednje generacije.

 

KNX-odprti sistem vam daje svobodno izbiro proizvajalcev, saj zagotavlja dostopnost specializiranih tehnikov in kompetentnih sistemskih integratorjev. Več kot 300 proizvajalcev po svetu ponuja različne certificirane KNX-produkte glede na najnovejše tehnične standarde, ki vam dajejo popolno svobodo izbire (MDT, SchneiderElectric, Zennio, ABB, Gira, Jung …).