Toggle menu

Upravljanje hiše

Razsvetljava

Razsvetljava - za manjšo porabo in avtomatsko osvetlitvijo poskrbijo pametne inštalacije.

Pametna hiša vam omogoča nadzor nad porabo razsvetljave v stavbi in je ključni dejavnik, ki prispeva k varovanju okolja. Omogoča nam vklop posamičnih luči ali cel sklop luči. Glede na zunanjo in notranjo svetlobo nam omogoča zatemnitev razsvetljave ali celo izklop. Možnost je delovanje različnih režimov, na primer: ponoči, ko vstanemo iz postelje, nam razsvetljava na hodnikih narašča iz minimalne osvetlitve do 50% moči, da nas ne slepi, podnevi pa obratuje glede na potrebe ali primanjkljaj glede na zunanjo svetlobo.

 

 

 

 

 

Senčila so pod pametnimi inštalacijami avtomatsko vodena

Avtomatizirano senčenje oken je ključni del pametne inštalacije v stavbi.

Avtomatizirani sistem za senčenje oken zagotavlja širok nabor ugodnosti in zasebnosti z enim samim pritiskom na gumb. Učinkovito nadzoruje žaluzije in zmanjšuje količino sončne energije, ki vstopi v stavbo in hkrati zmanjšuje potrebo po dodatnih hladilnih obremenitvah. Za zmanjšanje porabe energije uporabljamo sistem, ki nam omogoča natančno določiti sonce na nebu, svetlost in čas dneva. Na objektu se položaj žaluzij spreminja glede na vremenske vzorce, upoštevajoč sonce, veter, dež, notranje in zunanje temperature kot tudi potrebe stanovalcev.

 

Varnost in nadzor

Detekcija plina

Za varnost sistema skrbijo detektorji dima, ki nas opozorijo preko SMS ali elektronskega sporočila, če je prišlo do zaznanja dima ali požara.

Izklop porabnikov
V kolikor smo pozabili vklopljenega enega od naštetih porabnikov: kuhalna plošča, pečice, likalnik, itn., ga lahko daljinsko izklopimo preko telefona ali tablice, ne da bi potrebovali dodaten čas ali odvečno vožnjo do doma, da to postorimo.

Alarmni sistem
Alarmni sistem imamo vedno pod nadzorom, kajti vsak trenutek vidimo ali je senzor gibanja aktiven ali ne. Če je alarmni sistem vklopljen in je prišlo do vdora, nas sistem nemudoma obvesti z SMS ali elektronskim sporočilom.

 

Udobje

Za udobje v vašem domu poskrbijo intelignentne inštalacije

Obstaja veliko možnosti. Inteligentna hiša nam omogoča upravljanje vse vrste funkcij, ki jih uporablja en sam sistem, bodisi samostojno ali v tandemu - na primer: rolete in žaluzije, razsvetljavo ali za ogrevanje. Inteligentna hiša naredi življenje in delo enostavnejše. Na primer: vse nastavitve lahko shranite in jih prikličete znova in znova z enim samim pritiskom na gumb. Zamislite si zimski večer pred televizijo, ko ste doma: zatemnijo se luči, zaprejo žaluzije in je ravno pravšnja temperatura. Z enim dotikom na gumb inteligentna hiša skrbi za vas. Bodisi s stikali, daljinskim upravljalnikom ali oddaljenim dostopom.

Primer: Zasebna stavba
Vse kar potrebujete, da se udobno namesti v večernih urah je en sam dotik na gumb. Na dolg zimski večer na primer: zatemni se razsvetljava, zaprejo se žaluzije ter poveča se temperatura v dnevni sobi.
Ali poleti - zbudijo nas žaluzije, ko se odprejo ob točno določeni uri ali poziciji sonca. Ko je povečana temperatura v stavbi, se samodejno zatemnijo in po potrebi se vklopi hlajenje. Ko sonce ni več tako močno in temperatura zunaj pade, se spet delno odpro. Če je že mrak, ko pridemo domov in so žaluzije odprte, se le-te s prižigom luči samodejno zaprejo, da nismo kot v izložbi.

Primer: Poslovna stavba
Inteligentna inštalacija nam zagotavlja, da je prisotna cela vrsta funkcij, ki se samodejno aktivira pri predstavitvi z enim samim pritiskom na gumb. Skupine luči se izklopijo ali zatemnijo, žaluzije in projektor se znižata, vklopijo se mikrofon ter prezračevanje in ogrevanje, da se ustvarijo optimalni klimatski pogoji. Najboljše od vsega je da lahko različne funkcije, ki so med seboj povezane v neskončno število različnih kombinacij.

 

Ogrevanje

Ogrevanje s pametnimi inštalacijami

S pametnimi inštalacijami lahko reguliramo temperaturo za vsak prostor posebej. Na primer: samodejno lahko predgreje kopalnico zjutraj ali samodejno zmanjša sobno temperaturo v pisarni, ko nismo v njej prisotni ali ponoči zmanjša celotno temperaturo na raven varčevanja z energijo. To so le trije primeri iz množice možnosti.

 

 

 

Upravljanje hiše s pametnim telefonom ali tablico


Osnovna stran vizualizacije
Prikazuje nam osnovne trenutne podatke o vremenski postaji na objektu kot so zunanja temperatura notranja temperatura, vlaga, koledar, vremensko napoved za bodoče dneve, stanje alarma, ...

Vizualizacija prostorov
Primer: Dnevna soba
Vklop posamičnih ali skupine luči, dviganje spuščanje žaluzij, regulacije z barvami LED traku, dviganje/spuščanje platna, vklop/izklop avdio-video komponent, ...

Izbira pogledov objekta
Možnost izbire tlorisnih pogledov objekta, posameznih prostorov ali stranskega izgleda z realistično fotografijo prostora.

Video nadzor
V sistem pametne inštalacije lahko tudi integrirate IP kamere, do katerih lahko dostopate kadarkoli od kjerkoli in vam kažejo živo sliko.

Dostop do funkcij inteligentne hiše
Dostop do funkcij, scenarijev, video nadzora, stanja sistema imate že z vsakim pametnim telefonom ali tablico. V sistem vaše pametne hiše se lahko poveže tudi na počitnicah od kjerkoli preko svetovnega spleta.

Izbira scenarijev
Izbira različnih scenarijev, ki jih lahko vedno znova in znova prilagodimo glede na želje posameznika, spodaj je le nekaj od naštetih:

NOČ:

 • dimanje hodniških luči v objektu
 • vklop zunanjih vrtnih luči ob mraku
 • zasenčenje žaluzij
 • znižanje temperature v prostoru (odvisno od vira ogrevanja)
 • izklop vtičnic v spalnih prostorih

DAN:

 • izklop zunanje vrtne razsvetljave ob svitu
 • vklop/izklop notranje hodniške razsvetljave glede na zunanjo svetlobo
 • odpiranje žaluzij
 • povišanje temperature v prostorih (odvisno od vira ogrevanja)

SLUŽBA:

 • izklop vseh svetil v objektu
 • izklop porabnikov (likalnik, grelna plošča, ...)
 • vklop alarmnega sistema

ZALIVANJE:

 • zalivanje vrta in rastlinja po v naprej določenih urnikih

KINO:

 • izklop glavnih luči
 • vklop ambientalnih svetilk z 20% svetilnostjo
 • spuščanje platna
 • vklop avdio-video komponent

DOPUST:

 • znižanje temperature v objektu
 • vklop alarmnega sistema
 • vklop naključnega prižiganja razsvetljave v objektu
 • dnevno dviganje in nočno spuščanje žaluzij s priprtjem
 • vklop in izklop zunanje razsvetljave

Pogovorite se z nami

prepričani smo, da bomo našli ugodno rešitev

© 1992 - 2020 Elektro Pečaver d.o.o. Vse pravice pridržane. Izdelava spletnega mesta. Optimizacija.

KNX partner