Toggle menu

Električne napeljave

V našem podjetju poskrbimo, da bo napeljava elektrike izvedena brezhibno. Imamo znanje in večletne izkušnje, zato vam zagotavljamo optimalno delovanje električne napeljave.

 

 

Elektroenergetske instalacije - napeljava elektrike 

Električna napeljava je bistven element vsake zgradbe, pa naj gre za stanovanjski objekt, poslovno zgradbo ali proizvodni obrat. Brez nje ne more funkcionirati nobeno podjetje, ustanova ali gospodinjstvo. Elektroinštalacije v osnovi delimo na nizkonapetostne elektroenergetske instalacije in informacijske instalacije. Slednje uporabljamo za računalnike oziroma računalniška omrežja, telefonijo, domofon, klimatske in ogrevalne naprave, pa tudi za varovanje zoper vlome in požare. Nizkonapetostne elektroenergetske instalacije služijo za napajanje najrazličnejših prabnikov torej za vse naprave, katere so priključene na električne vodnike.


Elektroenergetske napeljave oziroma instalacije glede na izvedbo

Glede na to, kako jih namestimo oziroma vgradimo, obstajajo različni tipi elektroenergetske napeljave. Neposredno pri gradnji stavbe lahko izdelamo inštalacije v ometu ali pod njim, in sicer še preden nanesemo omet. Na začetku gradnje lahko elektroinštalacije namestimo tudi v beton. Elektroinštalacije v industrijskih objektih so izvedena nadometno na kabelskih policah, kanalih.


Električna napeljava - predpisi in zakoni

Ko se lotimo gradnje novega objekta ali pa obnove starega, je treba kot pri vsaki dejavnosti upoštevati zakonska določila in predpise. Ker so vprašanja, ki se tičejo elektroenergetske napeljave zelo specifična, se jih seveda ne moremo lotiti sami, ampak za to potrebujemo usposobljenega in ustrezno izobraženega strokovnjaka, ki bo poskrbel, da bodo elektroenergetske instalacije ustrezale zakonskim določbam. Napeljava elektrike v objekt namreč ni mačji kašelj in nedvomno ni nekaj, česar bi se lahko lotili kar sami, čeprav verjetno veste, kaj so elektroinštalacije. Obrnite se na Elektro Pečaver, kjer vam bomo strokovno svetovali, opravili projektiranje električnih inštalacij in poskrbeli, da bo vaša električna napeljava izvedena optimalno in skladno z pravili stroke in ustrezno zakonodajo.

Pogovorite se z nami

prepričani smo, da bomo našli ugodno rešitev

© 1992 - 2024 Elektro Pečaver d.o.o. Vse pravice pridržane. Izdelava spletnega mesta. Optimizacija.

KNX partner