Toggle menu

Elektro inženiring

Elektro inženiring se navezuje na praktično uporabo elektrike. V splošnem bi lahko bi rekli, da gre za pravilno izvedeno električno napeljavo v objektu. Če potrebujete nasvet s področja elektroinštalacij, nas brez zadržkov pokličite.Elektroinženiring - projektiranje elektroinštalacij in svetovanje

V našem podjetju vam nudimo celovite in kakovostne storitve na področju elektroinštalacij: od načrtovanja in izvedbe do meritev in kontrole. Vsako storitev dopolnjuje naše strokovno svetovanje. Elektro inštalacije so lahko nizkonapetostne, elektroenergetske in informacijske. Naše sodobne tehnologije pospešijo tako vgradnjo kot nadgradnjo električnih inštalacij, zato je že med gradnjo objekta treba razmisliti o nadgradnji električne napeljave. S pomočjo postopka, imenovanega elektro inženiring, bomo za vas preverili pravilno napeljavo elektrike v vašem objektu.

 

Elektroinženiring - projektiranje, dobava in izvedba elektroinštalacij

Elektro inženiring se ukvarja s praktično uporabo elektrike. V splošnem je električni inženiring omejen na uporabo električnega toka, ki teče skozi prevodnike, motorje in generatorje. V nekaj besedah pa lahko elektro inženiring opišemo tudi kot dejavnost, ki se ukvarja s pravilno napeljavo elektrike v objektih.


Elektroinženiring, ki ga izvajamo v našem podjetju, obsega celoten investicijski proces na vseh vrstah objektov. Kot tak pa poteka v več različnih fazah: prva je elektro projektiranje, druga je dobava in tretja faza je izvedba nizkonapetostnih električnih inštalacij.


Elektro oz. električni inženiring - preverjanje projektne dokumentacije in svetovanje

Elektro projektiranje v našem podjetju obsega izdelavo idejnih zasnov in projektov, izdelavo varnostnih načrtov in pridobivanje soglasij za projektne rešitve. Ker je načrtovanje elektroinštalacije pomembno za nadaljnje delo, mora biti izvedeno skrbno in kakovostno. Naša naloga je, da projektno dokumentacijo temeljito preverimo, saj se mora ta skladati z začetno idejo. Poleg tega pa mora elektroinženiring pri tem upoštevati tehnične normative in standarde, ki so ključnega pomena za pravilno delovanje omrežja. Večini ljudem se projektiranje elektroinštalacij ne zdi tako zelo pomembno in se pri tem ne posvetujejo s strokovnjaki. A to lahko povzroči neprijetne in drage posledice.


Električni inženiring pa ne obsega le projektiranja in pregledovanja načrtov – čeprav je to najpomembnejši del. Ker se nekatere napake lahko pojavijo šele kasneje, elektro inženiring obsega tudi kontrolo kakovosti izvedenih del. Kot dodatno storitev pa vam Elektro Pečaver tudi na objektih, kjer ni izvajalec projekta, nudi strokovni nadzor pri izvedbi elektroinštalacij, predpisan v zakonu o graditvi objektov.

Pogovorite se z nami

prepričani smo, da bomo našli ugodno rešitev

© 1992 - 2024 Elektro Pečaver d.o.o. Vse pravice pridržane. Izdelava spletnega mesta. Optimizacija.

KNX partner