Toggle menu

Računalniške mreže

Za doseganje vrhunskih poslovnih rezultatov je nujno potrebna kakovostno zasnovana računalniška mreža. Pri nas poskrbimo za brezhibno vzpostavitev strukturiranega ožičenja ali brezžičnega omrežja.

 


Postavitev računalniške mreže - računalniška brezžična omrežja in strukturirana ožičenja

Elektro inštalacije so pomemben del objektov – namenjene so napajanju vseh električnih porabnikov v objektu. Delimo jih na nizkonapetostne, informacijske in elektroenergetske inštalacije. Informacijske so namenjene za telefonijo, protivlomno zaščito, protipožarno zaščito, klimatizacijo, atenske sisteme, postavitev računalniške mreže in drugo. Elektro Pečaver za vas izvaja strukturirana ožičenja Cat 5+, Cat 6, Cat 6a in Cat 7. Izvajamo računalniška žična in brezžična omrežja. Po končanem delu opravimo meritve bakrenih povezav ter vam izdelamo vso potrebno dokumentacijo.

Danes ima že skoraj vsaka zgradba oz. stanovanjski objekt vsaj en podatkovni kabel. Ta nam omogoča, da govorno in podatkovno komuniciramo z zunanjim svetom. Strukturirana ožičenja postajajo vse bolj razširjena zaradi potrebe po internetu, digitalni televiziji in IP-telefoniji.

 

Postavitev računalniške mreže – eden največjih dosežkov v komunikaciji

V najbolj preprostem primeru računalniško omrežje predstavljata dva računalnika, ki sta povezana preko medija, ki omogoča izmenjavo podatkov. Vsa računalniška omrežja, ne glede na to, kako visoko so razvita, temeljijo na tem enostavnem principu. Kljub temu, da ideja sama po sebi ni tako zapletena, je izkušnja dokazala, da je to eden največjih dosežkov komunikacije nasploh.

Skupaj z vami sodelujemo pri načrtovanju vaše lokalne računalniške mreže. Pomagamo vam izbrati lokacije računalnikov, nato pa sami ali skupaj z vami postavimo potrebno inštalacijo. Po inštalaciji računalniške mreže izvedemo preizkus delovanja. Ko je računalniška mreža uspešno postavljena, pričnemo s priključitvijo računalnikov in strežnika. Odločite se lahko za žično ali brezžično omrežje.

 

Brezžična omrežja preko meja fizičnega povezovanja

V zgradbah, ki predstavljajo ovire v povezovanju s kablom, ali v poslopjih, ki stojijo na izoliranih območjih, pridejo prav brezžična omrežja. Brezžično omrežje omogoča povezovanje in podporo na že obstoječa omrežja in različne vrste prenosa. Brezžična omrežja se razprostirajo preko meja fizičnega povezovanja. Uporabljajo se za LAN, MAN in WAN. Enostavno jih je postaviti in razširiti. Ker je njihovo povezovanje tako enostavno, pa imajo nizko stopnjo varnosti. V podjetju Elektro Pečaver vam bomo računalnike pred vdori zavarovali s primerno enkripcijo, ki bo omogočila popolnoma varno delovanje.

Pogovorite se z nami

prepričani smo, da bomo našli ugodno rešitev

© 1992 - 2024 Elektro Pečaver d.o.o. Vse pravice pridržane. Izdelava spletnega mesta. Optimizacija.

KNX partner