Toggle menu

Požarno javljanje

Vsak javni objekt, v katerem se zadržujejo večje množice ljudi, mora imeti urejeno požarno javljanje. Strokovnjaki v našem podjetju bodo poskrbeli, da bo vaš sistem za avtomatsko javljanje požara brezhibno deloval.


Požarno javljanje: sistem in naprave za avtomatsko javljanje požara

Požari lahko predstavljajo veliko nevarnost in tveganje za zdravje in varnost ljudi, zato je ključnega pomena, da jih pravočasno odkrijemo in učinkovito pogasimo. Sistemi in naprave za odkrivanje in javljanje požara imajo posebno vlogo v celotnem spektru ukrepov pri zagotavljanju požarne varnosti. Sistem za požarno javljanje je zasnovan tako, da nastanek požara avtomatsko zazna v najzgodnejši fazi. Tako v največji možni meri pripomore k učinkovitosti vseh ostalih ukrepov za preprečitev širjenja požara in s tem nastanka večje gmotne škode ali ogrožanja človeških življenj.

Elektro Pečaver d.o.o. vam poleg storitev električnih inštalacij, kot so izvajanje in projektiranje elektroinštalacij, električne meritve in tehnično svetovanje, nudi tudi kakovosten sistem za pravočasno javljanje požara in vam tako zagotavlja učinkovito požarno varnost.


Sistemi in naprave za požarno javljanje

V osnovi je sistem za odkrivanje in javljanje požara sestavljen iz požarne centrale, požarnih javljalnikov in naprave za alarmiranje. Požarne centrale se napajajo iz električnega omrežja in služijo za napajanje požarnih javljalnikov z energijo in obdelovanju podatkov, ki jih dobijo od njih. V primeru električnega izpada se samodejno preklopijo na rezervno akumulatorsko baterijo. Ko pride do požara, prenesejo alarmni signal na dežurno službo ter nadzorujejo delovanje celotnega sistema. Požarno centralo namestimo v čist in suh prostor, dostop do nje pa mora biti enostaven.

Požarne javljalnike pa delimo na dimne, temperaturne, plamenske in ročne javljalnike ter javljalnike isker. Požarno javljanje poteka s pomočjo svetlobne ali zvočne signalizacije (sirena ali govorno sporočilo), hkrati pa se izvede tudi prenos signala na alarmni sprejemni center. Pri alarmiranju s sirenami je pomembno, da je zvok sirene drugačen od zvoka siren za druge potrebe in da se zvok sliši v vseh prostorih objekta.


Naslovni sistem za hitro požarno javljanje

Sistem za požarno javljanje je lahko konvencionalni ali naslovni oziroma analogno naslovni. Prvi, torej konvencionalni sistem, počasi že postaja stvar preteklosti in se uporablja le še v starejših stavbah. Medtem pa naslovni sistem posreduje informacijo o svoji lokaciji, kar je zelo pomembno za hitro odkrivanje in javljanje požara. Na ta način se število lažnih alarmov zmanjša na minimum.

Naj bosta vaše požarno javljanje in s tem tudi požarna varnost čim bolj učinkovita – posvetujete se s strokovnjakom. Elektro Pečaver d.o.o. je pravi naslov za vas!

Pogovorite se z nami

prepričani smo, da bomo našli ugodno rešitev

© 1992 - 2024 Elektro Pečaver d.o.o. Vse pravice pridržane. Izdelava spletnega mesta. Optimizacija.

KNX partner