Toggle menu

Je električna napeljava v hiši stara in potrebuje prenovo?

Kakšna je električna napeljava v vaši hiši?

Ustrezna električna napeljava v hiši je eden najpomembnejših dejavnikov, zaradi katerih je hiša uporabna in varna. Danes si življenja brez elektrike v sodobnem svetu ne moremo več predstavljati, a mnogo ljudi pozablja na to, da je pomembno tudi to, kako kakovostno je projektirana in nameščena hišna električna napeljava. Čeprav mnogi prisegajo na to, da je večino stvari pri novogradnji ali prenovi mogoče narediti brez pomoči strokovnjaka, je ravno električna napeljava v hiši eden izmed projektov, ki se ga raje ne lotevajte sami. Napake vas bodo namreč drago stale. Poleg tega, da je lahko napeljava neprimerno nameščena in ni funkcionalna, lahko prihaja do okvar ali celo situacij, ki so nevarne za uporabnika, zato se za pomoč raje obrnite na strokovnjake. Kvalitetna elektroinštalacija v hiši namreč zagotavlja nemoteno delovanje naprav ter varno okolje za uporabnike.


Električna napeljava v hiši je stara in potrebuje prenovo

Pri prenovi hišne električne inštalacije se osredotočamo na izboljšanje varnosti, zanesljivosti in učinkovitosti sistema. Načeloma sicer velja, da se hišna električna napeljava ne obrabi, vsaj ne v klasičnem smislu, tako kot na primer vodovodna napeljava, naprave ali pohištvo, a kljub temu je po določenem času potrebna prenove. Strokovnjaki svetujejo, da je po približno 30 letih smiselno pregledati inštalacije in jih po potrebi zamenjati. Idealno je, če se tega lotite s prenovo celotnega doma, tako da se električna napeljava v hiši prenovi hkrati z drugimi sistemi. Preden se odločite za prenovo, si vzemite čas za primerjavo ponudb med izvajalci, vezano na cene elektroinštalacij v hiši. Pri Elektro Pečaver bomo v celoti pregledali hišno električno inštalacijo in vam ustrezno svetovali kako priti do varnega in učinkovitega delovanja vašega doma.

 

Kako poteka prenova električne napeljave v hiši

Kot smo že zapisali se sama hišna električna napeljava ne obrablja, izpostavljeni pa so spoji, ki se lahko poškodujejo in pride do pregrevanja. Ko bomo izvršili pregled in ocenili stanje, v katerem je električna napeljava v vaši hiši ali poslovnem prostoru, se bomo lotili projektiranja – če bo to sploh potrebno, seveda. Glede na stanje napeljave bomo popravili poškodovane dele, hkrati bomo lahko dodali nove vtičnice ali odstranili tiste, ki jih nikoli ne uporabljate. V kolikor se odločite za prenovo, je pomembno upoštevati tudi ceno elektroinštalacij v hiši. Po izdelavi projekta vam v podjetju Elektro Pečaver strokovno opravimo prenovo in vam na svoje delo damo garancijo. In spet boste vsaj 30 let brez skrbi.

Pogovorite se z nami

prepričani smo, da bomo našli ugodno rešitev

© 1992 - 2024 Elektro Pečaver d.o.o. Vse pravice pridržane. Izdelava spletnega mesta. Optimizacija.

KNX partner